top of page

OUR DNA

De unieke X wake technologie

De ultieme wakeboard experience

X WAKE wil jouw verwachtingen overtreffen dankzij slimme, kwalitatieve materiaalkeuzes en een innovatieve technologie. Daarmee bezorgen we jou als rider the ultimate wakeboard Xperience, elke keer opnieuw.

Ieder board is dan ook uniek en wordt met veel passie en zorg gemaakt. Kortom: puur vakmanschap, met een duidelijk DNA.

See you on the water!

Win Van Gorp

X WAKE Benelux

vederlichte houten kern

Een wakeboard van X WAKE bestaat altijd uit een houten kern. De houtsoort die daarvoor gebruikt wordt, is Paulownia. Dankzij de typische kenmerken van deze houtsoort zijn onze boards duurzaam, stevig, veerkrachtig en bovendien lichter dan de meer conventionele wakeboards.

carbon construction.png

Carbon technologie

Zowel de boven- als de onderzijde van onze boards worden omhuld met 4 lagen carbon. Een bewuste keuze die X WAKE boards lichter maakt dan de meeste andere boards op de markt. X WAKE boards zijn daardoor wendbaar, handig in de omgang én zorgen ervoor dat je extra pop krijgt.

cnc.png

CNC gefreesde vorm

Het 3D CNC freesproces speelt een cruciale rol bij het vormen van elk X WAKE board. Deze geavanceerde technologie zorgt voor een nauwkeurige vormgeving, waardoor de structuur van de kern optimaal is.

Verstevigde inserts

boot though.png

Boards van X WAKE zijn uitgerust met versterkte inzetstukken om te voorkomen dat je bindingen uit het board scheuren. De meerdere lagen koolstofvezel in de constructie van onze boards verbeteren ook de duurzaamheid van de inserts. Alle boots* passen op al onze boards.

 

*uitgezonderd bindingen met een schuine bevestiging

Technologie X Wake-1.jpg

Ultra High Molecular Weight

Innovatieve board bases

perla tech.webp

Al onze boards zijn voorzien van een Perla Tech Base: een onderhoudsarm materiaal met een uitzonderlijke slijtvastheid. Kortom: makkelijk te reinigen, zelden te onderhouden. Het bezit een lage wrijvingscoëfficiënt en een hoge weerstand tegen spanningsscheuren. Het materiaal kan langdurig worden gebruikt zonder verlies van functionaliteit.

45776.png

Bij X WAKE trachten we voortdurend te investeren in nieuwe technologieën. De unieke Hexa Base is daar een voorbeeld van. Boards met deze base worden gekenmerkt door een zeshoekige structuur onderaan het board. Deze vorm zorgt ervoor dat de wateroppervlakspanning maximaal breekt tijdens het landen. Bovendien vermindert het ook de wrijving op obstakels en zorgt het voor een soepel gevoel, zelfs op droge obstakels.

De unieke Hexa Base-technologie werd reeds toegepast op de nieuwste boards:

  • Electron 3.0 'Signature'

  • Electron 3.0 'Metallic Grey'

  • Electron 3.0 'Petrol'

een vloeiende rocker

continous icon.png

Zoals in de afbeelding is afgebeeld, heeft de continuous rocker een vloeiende gebogen vorm (curved shape), een doorlopende of 'continue' vorm dus. Wakeboards met een continuous rocker staan voor een snelle en soepele ride en laten je met gemak draaien. Deze boards geven snelheid, een voorspelbare pop en zorgen voor een zachte landing.

 

Alle X WAKE boards in onze shop zijn voorzien van een continuous rocker.

Meerdere Channels

Bij X WAKE hebben we verschillende ingegraveerde kanalen of 'channels' in onze boards. De channels werken zoals vinnen die de oppervlaktespanning bij het landen breken en helpen om de waterstroom te richten. We hanteren drie verschillende soorten channels:

CCC.png

Triple C of CCC kanalen zijn drie kanalen in een C-vorm die je helpen bij het edgen. Dat is vooral handig bij air tricks en een voordeel voor als je op rails drukt en op het water landt.

VEE_edited.png

Een Vee Tip of V-vormige channel op zowel de nose als de tail van het wakeboard geven een extra stabiliteit wanneer je contact maakt met rails. Zo krijg je extra vertrouwen bij je tricks. Bovendien bieden diezelfde Vee tip channels extra stabiliteit op het water.

multichannels.png

Multi channels of meervoudige kanalen fungeren als doorlopende vinnen die de oppervlaktespanning bij het landen breken. De kanalen geleiden vlot de waterstroom en sommige zijn ontworpen om makkelijker te “locken” op rails.

Technologie X Wake.jpg

Onze boards testen?

Bezoek ons op één van onze vele testdagen in België of Nederland en ga het water op met onze boards. Onze Team Riders delen graag met jou hun ervaringen.

bottom of page