top of page
IMG_4800.jpg

Een lightweight houten kern omhuld met carbon

X WAKE is de combinatie van een diepgaande kennis in het vervaardigen van kiteboards met jarenlange ervaring in wakeboarding. Het resultaat is een assortiment wakeboards met een unieke samenstelling: een lichte en tegelijk stevige kern van Paulownia hout omhuld door maar liefst 4 lagen koolstofvezel of 'carbon'.  Een uniek wakeboard DNA dat, in combinatie met een slim en strak design, jou als rider bijzondere voordelen oplevert.

Dankzij deze Paulownia houten kern zijn onze planken duurzaam, veerkrachtig en bovendien lichter dan andere gangbare houtsoorten. Zo sleur je weinig gewicht mee over het water en geniet je tóch van een board dat tegen een stootje kan. Een slimme keuze met maximaal resultaat.

 

Zowel de boven- als de onderzijde van onze boards worden omhuld met 4 lagen carbon. Een bewuste keuze die X WAKE boards lichter maakt dan de meeste andere boards op de markt. X WAKE boards zijn daardoor wendbaar, handig in de omgang én zorgen ervoor dat je extra pop krijgt. 

3D CNC gevormde basis

Om een ​​goede pop te krijgen heeft elk board een stevige houten kern nodig. De CNC gefreesde Paulownia houten kern is het hart van elk X WAKE board.

Verstevigde inserts

Boards van X WAKE zijn uitgerust met versterkte inzetstukken om te voorkomen dat je bindingen uit het board scheuren. Alle boots passen op al onze boards.

Rail ready base

X WAKE boards kunnen alle obstakels in een kabelpark aan. De basis van ieder bord is afgeschuind om een stroeve confrontatie met obstakels te vermijden en schade te voorkomen.

Kennismaken met X WAKE?

Dat kan op onze kennismakingsdagen in verschillende kabelparken over het hele land. Neem een kijkje op onze eventpagina en ontdek waar je onze boards kan komen testen.

bottom of page